Boksclinics

Boksschool Frisia is opgericht in 1933 en is daarmee een van de oudste actieve boksscholen van Nederland. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Boks Bond (NBB). Bokschool Frisia is een vereniging van en voor leden.

Onze boksschool heeft vele kampioenen geleverd. Zoals Rudi Koopmans en Lolle van Houten. De boksclinics van boksschool Frisia kunnen op maat worden gemaakt en afgestemd worden op de wensen van de groep. De programma’s bieden totale integratie van theorie, praktijk en ontspanning Een boksclinic is een leuke, originele, sportieve optie voor een verjaardagspartijtje, bedrijfsuitje of teamactiviteit (van bijvoorbeeld een sportclub)!

Bekijk hieronder alle informatie over de boksclinics.

Gecertificeerd

Boksschool B.A.V. Frisia heeft gediplomeerde trainers en is geregistreerd bij de Nederlandse Boks Bond (NBB). Uitsluitend bij de NBB geregistreerde sportscholen zijn bevoegd om officieel boksles geven.

Wat kun je verwachten?

De basis bestaat uit een goede warming up, uitleg van techniek, aan de slag met elkaar en de geleerde technieken samen uitproberen. Via een combinatie van boks- en bokszak training wordt in ieder geval flink aan conditie gewerkt. Maar je krijgt ook een uitleg en instructie over toegepaste technieken, lichaamshouding en handen- en voetenwerk. Elkaar feedback geven en waar nodig aanmoedigen dan wel motiveren. Boksen is namelijk samenwerken, verbinding maken, leren uitdelen en incasseren. Na de training is er een cooling down. De workshop duurt maximaal 2,5 uur en de begeleiding is in handen van ervaren enthousiaste en gediplomeerde trainers.

Inhoud Workshop

De workshop is de ideale teambuildings activiteit om jezelf en elkaar beter te leren kennen! Je leert, op een rustige, verantwoorde manier je grenzen kennen in meerdere trainingen. En dat je eigenlijk veel meer doorzettingsvermogen hebt dan je dacht! Boksen is, zo blijkt uit medisch onderzoek, erg goed voor het bevorderen van je coördinatie en lenigheid. Wij geven een boks workshop op maat. De nadruk ligt hierbij op samenwerken, verbinden, loskomen of juist grenzen stellen. De boks workshop is uitermate geschikt als aanvulling op een training of uitje voor jouw organisatie.

De volgende onderwerpen kunnen tijdens deze workshop boksen aan bod komen:

 • Grenzen aangeven en grenzen ontdekken
 • In je eigen kracht staan.
 • Hoe reageer ik op anderen en hoe reageren anderen op mij?
 • Wat gebeurd er met mij in een spannende situatie?
 • Contact maken
 • Grenzen opzoeken en aangeven
 • Feedback geven
 • Sturing geven aan samenwerking
 • Je kwetsbaar opstellen
 • Doorzetten
 • In je kracht staan

Inhoud Clinic

 • Ontvangst
 • Omkleden (sportschoenen/sportkleding, de verdere uitrusting verzorgen wij)
 • Welkomstwoord door de trainer en/of begeleider.
 • Warming up: touwtje springen, rekken en strekken
 • Bokshandschoenen aan! Diverse combinaties en basistechnieken worden door onze begeleiders gedemonstreerd en uitgelegd. Uiteraard gaat u hiermee zelf ook aan de slag. Regels, tips en trucs worden u gaandeweg toevertrouwd.
 • Op verzoek kunt u zich in een echte boksring meten met uw cursisten. Let wel, volledig full contact is niet aan de orde! En onder deskundige begeleiding.
 • Mogelijkheid tot poseren voor de foto in de ring.
 • Op basis van getoond enthousiasme wordt door onze begeleiders een winnaar gekozen.

Meer weten?

Wij bespreken graag de mogelijkheden. Vanaf 4 personen is er al een passende en prikkelende workshop boksen mogelijk.

“ALS JE GOED WIL WORDEN MOET JE HARDER TRAINEN EN MEER DOEN DAN JE TEGENSTANDER. PAS DAN WORD JE GOED!”
OME JAN AKKERMAN

Welke boksprogramma’s bieden wij nog meer?

Boksen als teamtrainingen en boksen bij coaching trajecten. Boksen als teamuitje en boksen als bedrijfsuitje. Boksen als bedrijfsevenement, wij bieden uitdagende boks workshops aan op locatie. Boksen vrijgezellenfeest. Boksen kinderfeest, Boksen heisessie.

Basisscholen

Wij bieden clinics aan op basisscholen vanaf groep vijf tot en met groep acht. In deze clinics die op locatie kunnen worden verzorgd zal er een combinatie van boksen, sport en spel worden ingezet voor een leuke uitdagende training aangepast voor de leeftijd van de kinderen. Voor kinderen vanaf een jaar of negen is boksen een zeer geschikt middel om te gebruiken om ze te leren samen te werken, rekening te houden met elkaar, grenzen aan te geven en voelen hoe sterk ze zijn. In groep acht en in de brugklas moeten kinderen omgaan met veel veranderingen en zichzelf staande weten te houden. Boksen zorgt ervoor dat kinderen zich onderling verbonden voelen en hierdoor respectvol met elkaar om gaan. Voor kinderen in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar is het heel belangrijk om weerbaar en assertief te worden en het empathisch vermogen te ontwikkelen, iets wat spelenderwijs vanzelf word aangenomen tijdens het fysieke bewegen samen. Wij raden dan ook aan om een lessenreeks van minimaal 6 lessen van een uur aan te bieden. De kinderen vanaf 10 jaar die enthousiast zijn hebben de mogelijkheid om in te stromen in de jeugdtrainingen van Boksschool BAV-FRISIA leeuwarden.

Hogescholen / universiteiten / studentenverenigingen

Tijdens de studie komen thema’s als identiteit, leiderschap, coaching, persoonlijke ontwikkeling en samenwerken vaak voor. Maar dan wel vanuit een boek en in de collegezaal. Om echt te voelen waar deze thema’s over gaan is een boksclinic een ideaal middel. Door te boksen kom je jezelf tegen en zie je hoe je in verschillende situaties instinctief reageert. Je merkt wat je tegenhoud en hoe je jezelf kunt overwinnen of ontwikkelen. Maar ook om gewoon te leren boksen of even lekker los te gaan en te ontspannen zijn de trainingen zeer geschikt. Wij passen naar vraag en behoefte graag onze boks trainingen aan. Boksen is een populaire sport onder studenten.

Voortgezet onderwijs

Voor het VO kunnen wij een enkele clinic aanbieden, een reeks van enkele lessen of een structureel aanbod voor een semester/schooljaar. Zeker in deze veranderende omgeving waarbij de maatschappij steeds individueler wordt, er veel prestaties worden verwacht en er een overkill is aan informatie en prikkels is het voor jeugd belangrijk om samen te sporten waarbij er aandacht is voor jezelf en voor de ander. De lessen zijn (inter)actief, uitdagend en een perfect onderdeel voor de sport oriëntatie van de jeugd. Wij bieden de mogelijkheid om in de gymzaal, op een sportveld of  bij ons op locatie te trainen. In de boks lessen waarbij er aandacht is voor de techniek en tactiek van de bokssport wordt er gewerkt aan coördinatie, conditie, kracht, snelheid, lenigheid waarbij wij de leerlingen uitdagen om hun grenzen (fysiek en mentaal) te verleggen. Uit onze ervaring weten wij dat het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de jongeren na enkele lessen al duidelijk hoger is en er na een serie van lessen beter wordt samengeleefd. Indien gewenst kan er ook een onderdeel worden toegevoegd met thema’s als anti-pesten, omgaan met groepsdruk, zelfverdediging etc.

Bedrijven en sportclubs

Ieder bedrijf is anders en elk bedrijf heeft andere wensen. Daarom bieden wij geen vast programma maar gaan wij graag in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. Verzorgd door de Nederlandse Boksbond gecertificeerde trainers.

 • Teambuilding, samenwerken
 • Bedrijfsuitje, ontspanning
 • Bij ons op locatie of op jullie eigen locatie
 • Fittere werknemers zijn vrolijker en werken efficiënter
 • Mogelijkheden tot (boks)bootcamps als bijvoorbeeld vast maandagochtendritueel
 • Thema’s als leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en coaching mogelijk
 • Na afloop drankje aan de bar

Boks kinderfeestje

Het BAV-FRISIA boks kinder feestje bestaat uit samen bewegen, samen spelen en samen plezier. We gaan echt leren boksen doormiddel van oefeningen en spellen maar wel zonder fysiek contact. Afhankelijk van de grootte van de groep en leeftijd van de kinderen zal de les worden ingevuld met het aanleren van technieken, het stoten op de handschoenen, doen van spellen waarbij de coördinatie en snelheid van belang zijn, een grote estafette, etc. Uiteraard krijgen de kinderen een stoere foto met handschoenen aan en een boks-certificaat mee naar huis. 

 • Verzorgd door de Nederlandse Boksbond gecertificeerde trainers
 • Alles draait om plezier
 • 60 minuten
 • 4 – 10 kinderen
 • Vanaf 9 jaar
 • Lekker samen spelen, stoeien en lachen
 • Inclusief bokscertificaat!

Tarieven boksclinic

Boksclinic boksschool Frisia tot 10 personen

Volwassenen
€ 100,00 clinic

Jeugd
€ 50,00 clinic

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op 1 clinic. Wilt u meerder clinics wilt afnemen dan ontvangt u korting. U ontvangt een officiële factuur en deelname certificaat. Eventueel voorzien van uw bedrijfslogo.

Scholen, verenigingen en maatschappelijke stichtingen
Boksschool Frisia is sociaal actief in de provincie Friesland. Op een speelse wijze leren wij omgaan met agressie, de weerbaarheid te vergroten, opbouwen van conditie. Zo verzorgen wij gereduceerde boks clinics op maat voor scholen, zorgboerderijen, opvangorganisaties. Dit kan bij ons op de boksschool, maar wij komen ook op locatie met de boks attributen zoals bokshandschoenen.

€ 75,00 per clinic

Het is mogelijk om meerdere clinics te reserveren, u ontvangt dan een korting.

Informatie

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Contact