Damesboksen

Vanaf 2018 zijn bij boksschool B.A.V. Frisia in Leeuwarden de trainingen uitgebreid met dames boksen. Deze boks les voor uitsluitend dames is voor jong en oud en er wordt les gegeven door een door de Nederlandse Boksbond gediplomeerd trainer.

Boksen is bij uitstek geschikt om je te helpen ontspannen. Hiernaast is boksen de sport om je lichaam fit te houden. Boksen is uitdagend omdat het een beroep doet op je lichaam en geest als geheel: uithouding; kracht; snelheid; coördinatie; lenigheid; mentale weerbaarheid; etc. etc. Een bokser is continu in beweging: verplaatsen; verdedigen en stoten, en dit alles in oneindige combinaties van bewegingen. Boksen behoort tot de moeilijkste sporten om jezelf eigen te maken. Boksen is daarom een sport waarop je nooit uitgekeken raakt.

Door boks training treedt een vergroting van het fysiologisch prestatievermogen op. Dit is één van de redenen dat zoveel recreatiesporters in deze tijd, waarin overal reclame gemaakt wordt voor het bewegen en trimmen, kiezen voor de bokssport. Opgemerkt dient hierbij te worden dat de bokssport niet bij uitstek geschikt is voor krachtpatsers. Integendeel, iedereen (dit geldt ook voor vrouwen) kan leren boksen.

Bekijk hieronder alle informatie over het damesboksen.

Trainingsdagen

Het damesboksen is geïntegreerd in het recreanten boksen.

Maandag 19:30 – 20:30
Woensdag 19:30 – 20:30

Boksartikelen

Boksschool Frisia verkoopt professionele boks artikelen die uitsluitend zijn ontwikkeld voor de bokssport en daarmee voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Dit voor de optimale bescherming en voorkomen van blessures tijdens de trainingen. Bekijk voor meer informatie onze shop.

Proefles?

  • Bokshandschoenen kun je lenen voor de proefles op de Boksschool
  • Aanmelden bij de balie van de Boksschool

Informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Contact

12 + 9 =

“ALS JE GOED WIL WORDEN MOET JE HARDER TRAINEN EN MEER DOEN DAN JE TEGENSTANDER. PAS DAN WORD JE GOED!”
OME JAN AKKERMAN