Parkinson Boksen bij B.A.V Frisia

B.A.V Frisia is trots om een inclusieve gemeenschap te zijn, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden samenkomen om te genieten van de voordelen van boksen. In het bijzonder zijn we verheugd om Parkinson Boksen in Friesland aan te bieden, een speciaal programma ontworpen voor mensen die leven met de ziekte van Parkinson.

Wat is Parkinson Boksen?
Parkinson Boksen is een uniek programma dat speciaal is ontworpen om mensen met de ziekte van Parkinson te ondersteunen. Bij B.A.V Frisia geloven we in de kracht van beweging en gemeenschap, en we hebben gemerkt dat boksen een geweldige manier is om zowel fysiek als mentaal welzijn te bevorderen. Onze ervaren trainers begeleiden deelnemers door aangepaste boks oefeningen en technieken, die helpen bij het verbeteren van coördinatie, balans, kracht en flexibiliteit.

Waarom Parkinson Boksen bij B.A.V Frisia?
Bij B.A.V Frisia begrijpen we dat elke persoon uniek is, en daarom bieden we persoonlijke aandacht en ondersteuning aan al onze deelnemers. Onze trainers zijn speciaal opgeleid om te werken met mensen die Parkinson hebben, en ze passen de oefeningen aan op basis van individuele behoeften en mogelijkheden. We streven ernaar om een ondersteunende en positieve omgeving te creëren waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

Voordelen van Parkinson Boksen

 • Verbeterde Motorische Vaardigheden: Onze oefeningen helpen de motorische 
 • vaardigheden te verbeteren, waaronder coördinatie en evenwicht.
 • Toename van Kracht en Flexibiliteit: Regelmatige deelname kan leiden tot een toename van
 • spierkracht en flexibiliteit.
 • Zelfvertrouwen en Positieve Mindset: Het werken aan fysieke doelen kan het
  zelfvertrouwen vergroten en bijdragen aan een positieve mindset.
 • Sociale Gemeenschap: Sluit vriendschappen en bouw een ondersteunend netwerk op in een
  gezellige en inclusieve omgeving. 
   

Hoe Doe Ik Mee?
Het meedoen met Parkinson Boksen Leeuwarden bij B.A.V Frisia is eenvoudig. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over ons lesrooster en meld je aan voor een gratis proefles. Onze trainers staan klaar om je te verwelkomen en je te ondersteunen.
Bij B.A.V Frisia geloven we dat boksen meer is dan alleen een sport – het is een middel om levens te veranderen. Ontdek de voordelen van Parkinson Boksen en sluit je aan bij onze gemeenschap. Samen bouwen we aan een sterker en gezonder leven.
Neem vandaag nog contact met ons op en begin je reis naar welzijn met Parkinson Boksen bij B.A.V Frisia!

Punt voor Parkinson Fryslân en Boksschool B.A.V. Frisia Leeuwarden: Een Innovatieve Samenwerking
In de afgelopen jaren hebben Punt voor Parkinson Fryslân te Leeuwarden en Boksschool Frisia Leeuwarden de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerking die gericht is op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met de ziekte van Parkinson. Deze samenwerking combineert medische zorg met fysieke training en heeft al positieve resultaten opgeleverd voor de deelnemers.

 

Parkinson en Beweging: De Noodzaak van Actieve Therapie
Parkinson is een neurodegeneratieve aandoening die vooral bekend staat om zijn motorische symptomen, zoals trillen, stijve spieren en trage bewegingen. Naast medicatie is fysieke activiteit essentieel om deze symptomen te beheersen en de progressie van de ziekte te vertragen. Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de motorische functies kan verbeteren en de algehele levenskwaliteit van patiënten kan verhogen.

Het Concept: Boksen als Therapie
Boksschool Frisia Leeuwarden biedt sinds 2021 een speciaal programma aan voor mensen met Parkinson met trainers Piet Rozendaal en Cees Klarenbeek. Deze bokslessen zijn niet gericht op competitief vechten, maar op het verbeteren van coördinatie, balans, flexibiliteit en kracht. De intensieve training zorgt ervoor dat de deelnemers hun fysieke grenzen verleggen in een veilige en ondersteunende omgeving.
De bokslessen bevatten een mix van oefeningen die de focus, reflexen en algehele lichaamsbeheersing bevorderen. Daarnaast biedt het sociale aspect van de groepslessen een extra voordeel: deelnemers ondersteunen en motiveren elkaar, wat een positief effect heeft op hun mentale welzijn.

De Rol van Punt voor Parkinson Fryslân
Punt voor Parkinson Fryslân speelt een cruciale rol in deze samenwerking. Als expertisecentrum voor Parkinson biedt de medische begeleiding, voorlichting en ondersteuning aan patiënten en hun families. Door de samenwerking met Boksschool Frisia kunnen zij hun patiënten een aanvullende behandelingsoptie bieden die aansluit bij hun holistische benadering van zorg. De medische professionals van Parkinsonpunt Leeuwarden werken nauw samen met de trainers van Boksschool Frisia om ervoor te zorgen dat de oefeningen geschikt en veilig zijn voor elke deelnemer. Deze integratie van medische kennis en sportieve training maakt de aanpak uniek en effectief.

Succesverhalen en Toekomstplannen
De feedback van deelnemers is overweldigend positief. Veel mensen melden verbeteringen in hun motorische vaardigheden, meer zelfvertrouwen en een betere algemene conditie. Een van de deelnemers, Jan de Vries, vertelt: Sinds ik begonnen ben met de bokslessen, voel ik me veel energieker en heb ik meer controle over mijn bewegingen. Het sociale aspect van de lessen geeft me ook veel plezier en motivatie 

Punt voor Parkinson Fryslân en Boksschool Frisia zijn van plan om hun samenwerking verder uit te breiden. Ze overwegen om extra trainingssessies aante bieden en meer patiënten de kans te geven deel te nemen aan het programma. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de effecten van deze vorm van therapie op de lange termijn.

Conclusie
De samenwerking tussen Punt voor Parkinson Fryslân in Leeuwarden en Boksschool Frisia Leeuwarden is een inspirerend voorbeeld van hoe innovatieve benaderingen in de zorg kunnen bijdragen aan een betere levenskwaliteit voor mensen met Parkinson. Door fysieke training te integreren in de behandeling, krijgen patiënten de kans om hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren in een ondersteunende en dynamische omgeving. Dit initiatief toont aan dat samenwerking tussen verschillende disciplines kan leiden tot baanbrekende resultaten in de zorg.

 

Punt voor Parkinson Fryslân
Borniastraat 32
8934 AD Leeuwarden

https://puntvoorparkinson.nl/patienten/contact/praktische-informatie-fryslan/

Lesdagen

Maandag 09:00 – 10:00

Donderdag 09:00 – 10:00

Contributie

€ 30,00 per maand / onbeperkt deelnemen aan boks trainingen

€   0,00 eenmalige inschrijfkosten.

Je kunt altijd 2 x gratis een proefles meedoen!

Proefles?

 • Bokshandschoenen kun je lenen voor de proefles op de Boksschool
 • Aanmelden bij de balie van de Boksschool

Informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Contact

  “EERST DUIDELIJK DAN SNEL!”
  PIET ROZENDAAL