Team Frisia

Welkom bij Team Frisia – het trotse wedstrijdteam van B.A.V. Frisia! Als jij de passie voor boksen voelt en de uitdaging van wedstrijden aandurft, dan is Team Frisia de plek voor jou. Hier gaan we verder dan alleen trainen; we vormen sinds 1933 een hechte gemeenschap van wedstrijdboksers die gedreven worden door discipline, motivatie, tijd en doorzettingsvermogen.

Om toe te treden tot Team Frisia, neem je eenvoudig contact op met je trainer of de hoofdtrainer. Samen zullen we kijken hoe we jouw bokstalent kunnen ontwikkelen en welke begeleiding het beste bij jou past. Bij Team Frisia geloven we in jouw potentieel, en we zijn hier om je te ondersteunen op elke stap van je bokscarrière.

Eenmaal toegelaten tot Team Frisia, verwachten we dat je actief deelneemt aan de wedstrijdtraining. Dit is essentieel om jezelf continu te verbeteren en klaar te stomen voor de uitdagingen in de ring. We plannen gezamenlijk deelname aan wedstrijden in, waarbij we rekening houden met jouw beschikbaarheid en voorkeuren.

Bij Team Frisia staat de kwaliteit van training centraal. Onze ervaren, gediplomeerde trainers hebben zelf wedstrijdervaring, wat betekent dat ze precies begrijpen wat er nodig is om succesvol te zijn. Samen met de trainers wordt er een persoonlijk trainingsplan opgesteld, afgestemd op jouw doelen en behoeften.

Belangrijk is dat we nooit zullen toestaan dat je de ring ingaat als er ook maar de geringste twijfel is over je kunnen en inzet. Veiligheid en vooruitgang zijn onze prioriteiten, en we zorgen ervoor dat je de juiste begeleiding en coaching krijgt om te excelleren in de sport die we allen liefhebben.

Word lid van Team Frisia en ontdek de opwinding, uitdagingen en voldoening van het boksen op wedstrijdniveau. Samen bouwen we aan sterke boksers en een hechte gemeenschap die gedreven wordt door passie en toewijding. Neem vandaag nog de eerste stap en laat ons jouw reis naar succes ondersteunen!

Kijk op onze pagina Historie welke bokskampioenen B.A.V. Frisia heeft voortgebracht.

Inschrijven

Voordat je je officieel kunt inschrijven als wedstrijdbokser, dien je eerst goedkeuring te verkrijgen van de hoofdtrainer. Na deze goedkeuring kun je de wedstrijdlicentie aanvragen bij de Nederlandse Boks Bond. Zodra het verschuldigde bedrag is voldaan, ontvang je via BAV Frisia het startboekje, waarmee je officieel bent geregistreerd als wedstrijdbokser. 

BAV Frisia erkent en waardeert jouw toewijding aan de sport. Na deelname aan vijf wedstrijden zal BAV Frisia de kosten van de wedstrijdlicentie vergoeden, als blijk van waardering voor jouw inzet en prestaties. 

Wil je je direct inschrijven? Bezoek dan de officiële aanmeldpagina van de Nederlandse Boks Bond via de volgende link: https://www.boksen.nl/wedstrijdsport/aanmelden-wedstrijdbokser

Houd er rekening mee dat voorafgaand aan elke wedstrijd een medische keuring door de ringarts verplicht is. Na intensieve gevechten kan het voorkomen dat er, afhankelijk van bepaalde uitslagen, een startverbod van 4-8 weken wordt opgelegd. De veiligheid en gezondheid van onze boksers staan altijd voorop, en deze maatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat je in optimale conditie de ring betreedt.

Neem voor aanvullende informatie contact op via; wedstrijdsecretariaat@bav-frisia.nl

Informatie over de gewichtsklassen en klassenindeling bij amateur wedstrijdboksen in Nederland, evenals de leeftijdsindeling. Hier zijn de belangrijkste punten samengevat:

Leeftijden bij amateurs wedstrijdboksen:

 • Aspiranten: 12 t/m 16 jaar
 • Junioren: 16 en 17 jaar
 • Senioren: 18 t/m 34 jaar

Klasse-indeling bij amateurs:

 1. Aspiranten:
  • Niet verdeeld in klassen.
 2. Junioren:
  • N(ieuwelingen): minder dan drie gewonnen wedstrijden.
  • Junior C-klasse: 4, 5 of 6 gewonnen wedstrijden.
  • Junior B-klasse: 7, 8, 9 of 10 gewonnen wedstrijden.
  • Junior A-klasse: 11 of meer gewonnen wedstrijden.
 3. Senioren:
  • Senior N(ieuwelingen) klasse: minder dan 3 gewonnen wedstrijden.
  • Senior C-klasse: 3 t/m 7 gewonnen wedstrijden.
  • Senior B-klasse: 8 t/m 12 gewonnen wedstrijden.
  • Senior A-klasse: 13 of meer gewonnen wedstrijden.

  Duur der ronden bij junioren:

  • A-klasse: 3 x 3 minuten
  • B-klasse: 3 x 3 minuten
  • C-klasse: 3 x 2 minuten
  • N-klasse: 3 x 2 minuten

  Duur en aantal rondes bij senioren:

  • A-klasse: 3 x 3 minuten
  • B-klasse: 3 x 2 minuten
  • C-klasse: 3 x 2 minuten
  • N-klasse: 3 x 2 minuten

  Tussen de rondes geldt te allen tijde 1 minuut rust. Deze regels zijn van toepassing op amateur wedstrijdboksen in Nederland en kunnen variëren in andere landen of boksbonden

  Wedstrijdboekje

  https://www.boksen.nl/wedstrijdsport/aanmelden-wedstrijdbokser

  Wedstrijdregelement

  Het nieuwe wedstrijdreglement van 2024 kun je vinden op:  

  https://www.boksen.nl/wedstrijdsport/wedstrijdreglement

   Studio Sport 02-02-2020

  Reportage Finale Nederlandse Kampioenschappen Farshid – Lacruz https://www.gids.tv/tv-gids/uitzending-gemist/nos-studio-sport/2393403