Het was afgelopen zaterdag klokslag 20.00 uur toen de live band iMperfection de eerste klanken van het Rocky nummer Eye of the Tiger door de met zo’n 500 mensen gevulde sporthal Eelwerd deed klinken. Het startsein voor een prachtige avond boksen waar bij het Noordelijk boksteam, Strijders van het Noorden, zijn debuut maakte tegen een boksteam gevormd door boksers uit de rest van Nederland. Ray Martin, de beste ringspeaker van Nederland, verwelkomde het publiek waarna beide teams hun opwachting maakten in de ring om te worden voorgesteld aan het publiek. De strijders van het Noorden hierbij begeleid door teamcaptain Yvonne van der Leij.

Voor de pauze werd het voorprogramma afgewerkt waarbij aantrekkelijk boksen was te zien. De partij tussen de Leeuwarder Jeffrey Roosendaal en Dioulde Mamadou uit Nijmegen vormde hierbij het hoogtepunt. Een zowel technische als knalharde pot boksen waarbij Roosendaal de winst wist binnen te slepen met een 3-0 uitslag. Na het gala werd Roosendaal uitgeroepen tot beste bokser van de avond en won hiermee de felbegeerde “Thijs Koops” bokaal.

De pauze werd opgevuld met muziek van de eerder genoemde band iMperfection en een daverende dansshow van dansschool Tapila2 uit Appingedam.

Het uur der waarheid was aangebroken. De eerste test voor de strijders van het Noorden om te zien of de maandelijkse gezamenlijke trainingen hun geholpen hadden om opgewassen te zijn tegen de boksers uit de rest van Nederland.

Vooral de partij tussen Rutger Schadenberg uit Emmen en Ismael Tadlaoui uit Arnhem was er een van hoogstaand niveau. Schadenberg liet prachtig technisch boksen zien en wist de partij overtuigend met een 3-0 uitslag naar zich toe te trekken.

Hoogtepunt voor het thuispubliek was de partij van Jordy Schilthuis die hier een thuiswedstrijd bokste. Hij nam het op tegen Daniel Tamir uit Gouda. De eerste ronde liet Jordy zijn tegenstander iets te vaak dichtbij komen omdat hij te weinig gebruik maakte van zijn langere reach. De tweede ronde, na instructies van trainers Taeke Roukema en John Echteld wist Jordy hier meer gebruik van te maken. Aan het einde van deze ronde kreeg Tamir een keiharde treffer te verwerken wat hem 8 tellen opleverde. De trainer van Tamir besloot hierop de handdoek te gooien waardoor de Damster bokser overtuigend won door opgave in de 2e ronde.

Voor de laatste partij was de stand tussen beide teams 3-2. Nederlands kampioen Ferenc Soepboer droeg de last om de stand in het voordeel van het Noordelijk team te beslissen en er een 4-2 van te maken. In een technische partij tegen Hendrik van der Vaart uit Arnhem lukte hem dat en werden de strijders van het Noorden in hun debuutoptreden verdiend winnaar.

De aanwezige voorzitter van de Nederlandse boksbond Boris van der Vorst was verbaasd dat zoiets groots in Appingedam op een zeer professioneel niveau was opgezet en roemde de samenwerking tussen de verenigingen in district Noord. Boksvereniging Appingedam kijkt terug op een meer dan geslaagd boksgala.

Bron: http://eemsmondsport.nl/index.php/2017/12/17/strijders-van-het-noorden-sterk-op-damster-boksgala/