Jeugdboksen

Het verschil met de trainingen voor volwassenen en de jeugd is dat er bij de bokstraining voor de jeugd absoluut niet gestoten mag worden naar het hoofd. En natuurlijk is het prettig om met leeftijdsgenoten op gelijk niveau te kunnen trainen.

Jeugdboksen zorgt ervoor dat alle jongens en meisjes zelfbeheersing en zelfvertrouwen winnen door op een leuke en sportieve wijze gezamenlijk kennis te laten maken met de bokssport. De trainingen zorgen voor conditieverbetering, verbeterde hart/longfunctie, een goede zelfbeheersing, groter zelfbewustzijn en controle op impulsen. Naast het oefenen van technieken krijgen de deelnemers de kans om hun energie op een beheerste manier kwijt te raken weerbaarheid en legt daarbij de nadruk op het samen leren van, en met elkaar.

Je bent van harte welkom vanaf de leeftijd 12 jaar. We adviseren je om voorafgaand aan de gratis proefles om op 19:15 aanwezig te zijn om kennis te maken met de trainer. 

Je ouders zijn van harte welkom en kunnen wachten en toekijken vanaf de daartoe bestemde ruimte zodat er jij je kunt concentreren op de les.

5 minuten voor aanvang van de training dien je gereed te zijn zodat we om 19:30 kunnen starten met de les.

Bekijk hieronder alle informatie over het jeugdboksen. 

Het is mogelijk bij Boksschool Frisia om een jeugdclinic te organiseren. Lees hier meer over de jeugdclinic.

Leeftijd

Vanaf 12 jaar en samen met recreanten

Lesdagen

Maandag 19:30 – 20:30
Woensdag 19:30 – 20:30

Verplicht

  • Bokshandschoenen jeugd (te verkrijgen op de boksschool)
  • Sportschoenen (geen buitenschoenen!)
  • Sportshirt
  • Sportbroek

Kosten

€ 15,00 per maand via automatische incasso.
€ 10,00 eenmalige inschrijfkosten.

“EERST DUIDELIJK DAN SNEL!”
PIET ROZENDAAL

Jeugdclinic

Het is mogelijk bij Boksschool Frisia om een jeugdclinic te organiseren. Dit doen wij op locatie zoals scholen of op de boksschool. Wij zorgen voor de bokshandschoenen en je ontvangt na afloop een certificaat. Een verjaardag om nooit te vergeten! Bekijk onze pagina boksclinics voor informatie en prijzen.

Boksartikelen 

Boksschool Frisia verkoopt professionele boksartikelen die uitsluitend zijn ontwikkeld voor de bokssport en daarmee voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Dit voor de optimale bescherming en voorkomen van blessures tijdens de trainingen. Ga voor meer informatie naar onze shop.

Jeugdfonds Sport Friesland

Sporten met een krappe kas? Maak gebruik van het Jeugdfonds Sport Friesland

Boks en Atletiek Vereniging Frisia (B.A.V. Frisia) wil natuurlijk dat alle kinderen kunnen sporten. Ook kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor contributie en de benodigde attributen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen kunnen meedoen. Wij willen niet dat een kind moet stoppen of niet kan beginnen met sporten omdat er thuis niet voldoende geld is. Het Jeugdfonds Sport kan helpen met een bijdrage in de contributie of de aanschaf van benodigde sportattributen. Onze gemeente heeft voor haar jeugdige inwoners daarom een samenwerking met Jeugdfonds SportFriesland.

Kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen kunnen via een intermediair via www.allekinderendoenmee.nl financiële steun aanvragen bij het Jeugdfonds Sport voor deelname aan sportieve activiteiten. De bijdrage uit het Jeugdfonds Sportkan worden besteed aan de contributie, maar ook aan sportkleding of sportattributen. De contributie wordt door het Jeugdfonds Sportrechtstreeks vergoed aan de sportvereniging of sportwinkel.

Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds Sporten de lokale spelregels op www.jeugdfondsport/friesland of neem contact op met het Jeugdfonds Sport Friesland: friesland@jeugdfondssport.nl of 06 30 34 72 49.

Download het inschrijfformulier

Bekijk hier het inschrijfformulier of download het formulier meteen hieronder.